Din cauza coronavirusului, România suspendă zborurile spre și dinspre Italia. Arafat: Momentan există locuri pentru carantină. Poate că vor fi insuficiente

Vor fi suspendate zborurile spre și dinspre Italia pentru toate aeroporturile din țară, până la data de 23 martie 2020, după cum a decis Guvernul.

Ministru de Interne, Marcel Vela, a recomandat ca românii din străinătate să nu se întoarcă acasă, pentru a nu îmbolnăvi persoanele din România, acesta precizând că toate aceste declarații false vor fi pedepsite conform codului penal.

O nouă ședință a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență va avea loc luni, și se va analiza dacă vor fi închise toate școlile din România în contextul cazurilor noi de coronavirus, a declarat, duminică noaptea, ministrul de Interne, Marcel Vela.

În România se va închide traficul aerian către și dinspre Italia, pe tema coronavirusului, începând de luni, timp de 2 săptămâni, după cum a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Italia și dinspre Italia către România pentru toate aeroporturile din țară începând cu data de 9 martie 2020, ora 12.00, ora României, până în data de 23 martie 2020, ora 12.00, ora României. Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere la îmbarcarea în aeronavă”, a anunțat ministrul intermediar al Afacerilor Interne.

Sursa foto: mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian