Păduri rase de pe fața pământului! Cea mai mare tăiere ilegală de arbori din România

Pile of cut logs in forest, Image: 295717405, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful; Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: no, Credit line: Matt Walford / Cultura RF / Profimedia

Costel Alexe, Ministrul interimar al Mediului, a spus, miercuri, într-o conferință de presă, că a descoperit cea mai mare operațiune de tăiere ilegală de arbori. Este vorba despre 100.000 de metri cubi de arbori, rași de pe fața pământului la Ocolul Sighet, în Maramureș.

„În Maramureș, la Ocolul Sighet, a fost 340 în adâncul pădurii. Au fost 100.000 de metri cubi, o pădure rasă, cu un prejudiciu de milioane de lei pentru stat”, a spus Alexe.

A mai declarat că în acea zonă s-au făcut tăieri în mod repetat, fără ca cineva să vadă, timp de 8 ani.

„Nici autoritățile nu s-au sesizat. A existat o conlucrare comună. Săptămâna trecută dosarul a fost trimis la Parchet”, a mai spus ministrul Mediului.

„Mesajul pe care îl transmit este că eu îi vreau cu cătușe pe mâini pe toți cei care taie ilegal păduri”, a mai spus Alexe.

Sursa foto: mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian