Se anunță o creștere de până la 117 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus în Germania

Market workers wearing protective gear spray disinfectant at a market in the southeastern city of Daegu on February 23, 2020 as a preventive measure after the COVID-19 coronavirus outbreak. South Korea reported two additional deaths from coronavirus and 123 more cases on February 23, with nearly two thirds of the new patients connected to a religious sect. The national toll of 556 cases is now the second-highest outside of China., Image: 500399757, License: Rights-managed, Restrictions: - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT NO ARCHIVES RESTRICTED TO SUBSCRIPTION USE, Model Release: no, Credit line: AFP / AFP / Profimedia

Numărul de cazuri confirmate cu coronavirus din Germania a crescut de la 66 la 11, după cum a anunțat duminină Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor, citat de Reuters.

Un comitet de criză al guvernului german a extins recomandările pentru călătoriile transfrontaliere și a anulat evenimentele internaționale majore, iar ministrul Sănătății a sfătuit persoanele să nu participe la evenimentele de masă.

Mai mult de jumătate din cazuri sunt în Renania de Nord-Westfalia, statul cel mai populat din Germania, unde mai multe școli și centre de îngrijire de zi vor fi închise luni pentru a încerca să prevină răspândirea virusului după ce mai mulți membri ai personalului au fost testați pozitiv.

Ministrul de Interne, Horst Seehofer, a declarat pentru Bild am Sonntag că speră ca un vaccin împotriva coronavirusului să fie disponibil până la sfârșitul anului.

Întrebat dacă Germania ar fi pregătită să izoleze orașele și regiunile pentru a controla epidemia, Seehofer a spus: „Aceasta ar fi ultima soluție”, dar nu a precizat ce ar trebui să se întâmple pentru ca Germania să adopte astfel de măsuri drastice.

Sursa foto: mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian