Iarna trece, gunoaiele rămân

Și nu e de azi, de ieri. Locuitorii din Florești s plâng de multă vreme că nu se ridică gunoiul, deși plătesc cea mai mare taxă de salubritate din țară.

Peisajul a fost unul „mioritic” din cauza gunoaielor din Florești. Problema gunoaielor încă persistă după o criză din 2017 când nu exista o firmă de salubritate, chiar dacă se află la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Ghene de gunoi înconjurate de saci cu mizerii, animale care cauta hrană și gropi de deșeuri neconforme care sunt deja prea multe să mai fie numărate. Există gunoaie care așteaptă venirea primăverii, neatinse.

„Nu există tufă, pârâu, șanț să nu fie umplut de gunoaie! Pe zi ce trece sunt tot mai multe locuri infestate. Chiar nu se poate face nimic? Măi, oameni buni, treziți-vă! Nu suntem în Evul Mediu! Dacă un candidat la primărie poate să dea o soluție viabilă la această epidemie a gunoaielor aruncate la întâmplare, cu siguranță va avea votul meu… și nu numai!”, a scris un floreștean.

Primăria Florești a majorat din nou taxa de salubritate la începutul acestui an. Pentru persoanele fizice, aceasta a ajuns de la 8,4\persoană la 11 lei, iar pentru persoanele juridice a ajuns la 95 lei m3\lună.

Persoanele fizice sunt obligate la plata taxei speciale de salubrizare în funcție de numărul de persoane din fiecare familie, respectiv numărul locatarilor existenți la adresa respectivă.

Sursa foto: monitorulcj.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian