Din 3 cazuri confirmate de coronavirus, mai sunt 2 purtători. Scade numărul persoanelor aflate în izolare

Primul român cu coronavirus a fost confirmat, miercuri, la Institutul Matei Balș din București. Instituția a făcut publice toate informațiile legate de coronavirus și transmite oamenilor să se informeze doar din surse oficiale.

Actualizare 16:00. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că la centrul de boli infecțioase din Timișoara au fost lucrate probe provenind de la 12 persoane.

„Toate rezultatele au fost negative, ceea ce înseamnă că persoanele ale căror probe au fost analizate nu sunt purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus). Tot astăzi, la nivelul altor două centre sunt în lucru probe prelevate de la 20 de persoane, 12 la centrul din București și 8 la centrul din Cluj-Napoca. Potrivit datelor comunicate de Ministerul Sănătății, astăzi, 1 martie, ora 16.00, la nivel național sunt 52 de persoane aflate în carantină. Numărul celor aflați în izolare la domiciliu este 8.085”, se precizează în comunicat.

Actualizare duminică, 1 martie 2020, ora 18:00. În centrul de boli infecțioase din Cluj Napoca, toate rezultatele celor opt probe lucrate astăzi sunt negative, inclusiv rezultatul probei recoltate de la soția pacientului preluat de la Baia Mare (Maramureș).

Sursa foto: digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian