February 29, 2020

Starea celor trei români infectați cu coronavirus este bună. Dosar penal pentru șase cetățeni chinezi care nu au respectat măsura auto-izolării

Starea de sănătate a celor trei persoane identificate cu coronavirus COVID-19 de pe teritoriul României este, în continuare, bună, anunță Grupul de Comunicare Strategică, într-un comunicat de presă. În același timp, poliția a întocmit un dosar penal pe numele celor șase chinezi care ar fi trebuit să stea auto-izolați, dar au părăsit unitatea de cazare fără să anunțe autoritățile.

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Grupului de Comunicare Strategică, problemele medicale prezentate la internare de bărbatul originar din Maramureș s-au ameliorat și starea de sănătate a sa este stabilă. În ceea ce privește starea de sănătate a celorlalți doi, femeia din Timișoara și bărbatul din Gorj, starea acestora este bună.

Până în prezent, în țară sunt 52 de persoane aflate în carantină și alte 8796 de persoane sunt izolate la domiciliu. Pentru cei șase chinezi care se aflau în procedură de auto-izolare la un hotel din Slatina, Poliția a deschis dosar penal.

”Cele 6 persoane nu au manifestat simptome şi nu provin din zona afectată a Chinei. Totuşi, reprezentanţii DSP Olt au instituit pentru ei procedura de auto-izolare la respectivul hotel. În data de 28 februarie a.c. aceştia au părăsit unitatea de cazare din Slatina, fără a înştiinţa instituţiile abilitate, fapt pentru care la nivelul IPJ Olt s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 352 CP., respectiv zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, în aceeaşi zi, în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul IPJ Vâlcea au fost sesizaţi că cei 6 cetăţeni s-au cazat la o unitate de cazare de pe raza localităţii Drăgăşani şi imediat, au  înştiinţat reprezentanţii DSP Vâlcea, pentru dispunerea  măsurilor legale”, se arată în comunicat.

Susa foto: adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian