February 26, 2020

Coca-Cola este pe cale să piardă un ingredient crucial din cauza crizei generate de coronavirus

, Image: 124758864, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Sergio Azenha / Alamy / Alamy / Profimedia

Epidemia de coronavirus a afectat lanțul de aprovizionare a companiei, după cum a declarat, însăși, compania. În cazul în care virusul Covid-19 continuă să se răspândească, rezervele de îndulcitori artificiali ar putea să scadă. Anunțul de față a fost în raportul anual al companiei.

Au fost înregistrate întârzieri pentru furnizorii de îndulcitori artificiali ai Coca-Cola de către producție și exporturi, ingredient folosit în băuturile fără zahăr și dietetice ale companiei.

„Am demarat planurile pentru situații neprevăzute și nu anticipăm vreun impact de scurtă-durată asupra acestor întârzieri.” arată documentul emis de companie. „Totuși, ne-am putea confrunta pe termen lung cu rezerve ceva mai scăzute ale ingredientelor, în cazul în care operațiunile de producție și export din China se vor deteriora”, continuă raportul Coca-Cola.

Îndulcitorul artificial principal (KO) al companiei conține aspartam, acesulfam de potasiu, sucraloză. zaharină, ciclamat de sodiu și glicozide derivate din steviol. Sucraloza- îndulcitorul zahărului cunoscut drept „Splenda” și folosit în „Diet Coke with Splenda”- reprezintă o „materie primă crucială” obținută de la furnizori din Statele Unite și China, după cum a indicat compania.

Sursa foto: mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian