February 8, 2020

Vipers Kristiansand – CSM București 23-25! Două puncte mari câștigate de CSMB în Norvegia

Victorie în a doua deplasare din faza grupelor principale pentru CSM București, scor 23-25! Formația pregătită de Adrian Vasile a reușit revenirea pe tabelă în ultima parte a jocului, fiind condusă la 4 goluri cu mai puțin de zece minute rămase din meci.

Nici a doua deplasare din grupele principale ale DELO Champions League nu a început promițător pentru CSM București, care s-a văzut condusă din primele minute în Norvegia. Vipers a avut 3-1, iar apoi s-a distanțat chiar la cinci goluri, 9-4, când a punctat Malin Aune.

Revenirea “tigroaicelor” a fost dată de Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii reușind să puncteze de 7 ori în prima repriză, din 10 aruncări, pentru un avantaj minim în favoarea lui Vipers Kristiansand, 12-11. Din partea campioanei Norvegiei au ieșit în evidență Aune și Naes Andersen, ambele cu 3 goluri.

Diferența de pe finalul primei părți s-a menținut și în debutul reprizei a doua, cu Vipers la conducerea jocului cu excepția câtorva zeci de secunde, când CSMB a egalat, 17-17. Norvegiencele au avut apoi o serie de trei goluri la rând, 20-17, culminată cu o greșeli tehnice de partea CSM-ului.

Norvegiencele s-au dus din nou la patru goluri, 22-18, cu mai puțin de 10 minute rămase, dar româncele nu s-au dat bătute și au revenit din nou, pentru a egala la 22. Itana Grbic a punctat pentru 22-23, scor care a consemnat primul avantaj pe tabelă pentru CSMB!

Neagu a marcat pentru 22-24, Tomac replicând însă rapid. Vipers a pierdut apoi un atac important și româncele au cerut un timp de odihnă cu câteva secunde înainte de final. S-a terminat 23-25 pentru vicecampioana României, Grbic finalizând ultimul atac!

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare de pe teren, cu 14 goluri, de la Vipers remarcându-se trio-ul Marta Tomac (6), Vilde Jonassen (5) și Malin Aune (5).

În etapa următoare la București va veni FTC Rail-Cargo Hungaria, iar în cazul unui nou succes, CSM-ul poate fi cu un pas mai aproape de sferturile competiției.

Foto: gsp.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian