February 8, 2020

SCM Râmnicu Vâlcea – Gyori Audi ETO 20-29! Unguroaicele obțin primul succes din istorie în Sala "Traian"

Înfrângere usturătoare pentru SCM Râmnicu Vâlcea pe teren propriu, 20-29 (6-10), contra deținătoarei DELO Champions League, Gyori Audi ETO. Este primul insucces înregistrat de Vâlcea în grupele principale.

Într-o atmosferă demnă de fosta mare campioană a României, defuncta Oltchim, Vâlcea a început en-fanfare jocul cu Gyor și a condus cu 2-0 după cinci minute. Unguroaicele au revenit, preluând prima dată conducerea la 3-4 prin Eduarda Amorim.

Ambele defensive au arătat foarte bine, ridicându-se la nivelul competiției, motiv pentru care în prima parte s-au marcat doar 16 goluri în total, Gyor fiind cea care s-a aflat în avantaj, 6-10.

Iryna Glibko a punctat de 3 ori pentru Vâlcea, iar Veronika Kristiansen a înscris de 4 ori pentru Gyori ETO în primele 30 de minute. Tot în prima parte, deținătoarea Champions League a ratat trei aruncări de la 7 metri, în două dintre cazuri poarta oltencelor fiind apărată de tânăra Diana Ciucă.

Calitatea individuală s-a simțit în partea a doua, când Gyor a fost capabilă să mențină diferența, ba mai mult s-a distanțat chiar la 7 goluri (15-22), când a punctat Anne Mette Hansen. Româncele au avut precizie sub 50% pe atac în acest joc, prea puțin pentru a emite pretenții.

Cu cinci minute înainte de final, Gyor s-a apropiat de pragul de 10 goluri, Kristiansen punctând de două ori la rând, pentru 17-26. Seria de trei goluri consecutive ale maghiarelor a fost oprită mai apoi de extrema Marta Lopez. S-a terminat 20-29 pentru Gyor, care ajunge la 34 de meciuri la rând fără înfrângere în cea mai importantă competiție intercluburi.

Este primul succes obținut de Gyori Audi ETO la Râmnicu Vâlcea, acolo unde nu câștigase pe vremea marelui Oltchim. Pentru campioana României urmează un meci crucial pentru calificarea în sferturi peste două săptămâni, în Slovenia, pe terenul lui Krim Ljubljana.

Asma Elghaoui a reușit cele mai multe goluri pentru Vâlcea, 7, în timp ce pentru Gyor cea mai bună marcatoare a fost norvegianca Veronika Kristiansen, cu 9 reușite.

Foto: Ionuț Buharu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian