February 7, 2020

România restabilește egalitatea în fața Rusiei. Ana Bogdan obține o victorie mare în fața Kudermetovei

Ana Bogdan a egalat situația la general împotriva selecționatei feminine de tenis a Rusiei, 1-1, după ce s-a impus în fața Veronikăi Kudermetova (6-3, 6-7, 6-1) în al doilea meci al zilei din BTarena.

Românca a oferit un serviciu foarte bun, spre deosebire de predecesoarea ei, Gabi Ruse, fiind mai sigură și pe mingile lungi în primul set. Bogdan a triumfat cu 6-3, aducând astfel un set și în favoarea tricolorelor după cele două câștigate anterior de Rusia în primul joc al zilei.

Ana Bogdan a avut 3 ași și 90% precizie pe al doilea serviciu, obținând de asemenea un total de 29 de puncte în primul set împotriva Kudermetovei. Rusoaica s-a remarcat prin 18 erori neforțate pe parcursul unui set!

Setul secund a început cu ambele sportive câștigându-și serviciile (1-1), rusoaica fiind cea care a debutat din nou cu mai multe greșeli individuale. Au urmat trei game-uri luate de rusoaică și doar unul de Ana Bogdan (3-4), ultimele două fiind foarte disputate și savurate de publicul spectator.

Ana a egalat situația, 4-4, în timp ce servea cu 63% precizie în setul secund, față de 81% cât avea Kudermetova. Rusoaica a trecut din nou în avantaj, 4-5, după ce a reușit al patrulea as din acest set al doilea pe parcursul game-ului amintit.

Veronika Kudermetova a împins meciul în decisiv după ce și-a câștigat ultimele două servicii și a fost mai precisă în game-ul final (6-7). Reprezentanta Rusiei a avut 100% pe serviciul al doilea în acest set, întâmpinând unele probleme pe primul serviciu (51%).

Decisivul a debutat perfect pentru Ana Bogdan (3-0), care a câștigat și break point-ul avut la dispoziție, forțând-o pe Kudermetova să greșească mai mult. Românca și-a continuat evoluția foarte bună și a închis setul cu 6-1, în fața unei Săli Polivalente pline de energie, iar tricolorele au restabilit egalitatea în fața Rusiei.

Ziua a doua va începe de la scorul general de 1-1, urmând ca primul joc să fie între Ana Bogdan și Ekaterina Alexandrova, de la ora 14.

Foto: gsp.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian