February 2, 2020

CFR Călători va suplimenta capacitatea trenurilor care leagă Moldova cu Bucureștiul

????????????????????????????????????

CFR Călători a anunțat, duminică, dublarea compunerii anumitor trenuri și în acest sfârșit de săptămână, trenuri care leagă Moldova cu Bucureștiul, pentru adaptarea capacității de transport la cerințele în creștere de trafic și pentru a îmbunătăți condițiile de vagoane, încercând să utilizeze la maximum parcul limitat pe care îl are deocamdată la dispoziție.

”Conducerea CFR Călători a decis suplimentarea numărului de locuri pe parcursul întregii săptămâni, acolo unde punctual, dispeceratul a constatat o cerere foarte mare. Volumul maxim de trafic se înregistrează însă în zilele de duminică, drept pentru care numărul de locuri a fost suplimentat şi astăzi, 2 februarie, pe rutele aglomerate din toată ţara”, se arată în comunicat.

Numărul de locuri a fost mărit chiar și la 230% numai pentru trenurile care leagă principalele orașe din Bucovina, Moldova și Galați/Brăila. Pentru 10 din trenurile Interregio care leagă Suceava (Botoșani) și Iași de București în intervalul 6-24, s-au adăugat încă 56 de vagoane, ceea ce înseamnă o creștere medie a capacității de transport la 154% față de capacitatea totală medie zilnică. Pe lângă locurile din vagoanele de dormit și cușetă, se adaugă numărul de locuri care a crescut de la 2500 la aproape 4000.

Trenul IR 1574, unul din cele 5 care pleacă din Galați, va avea 588 de locuri și 10 vagoane, de asemenea dublu față de o zi obișnuită. Se menține suplimentarea vagoanelor și pe Valea Prahovei la necesarul estimat în timp real din dispecerat. Au mai fost suplimentate cu 24 de vagoane față de media zilnică și cele 10 trenuri care leagă Brașovul și Bucureștiul, în intervalul orar 11-24, asta însemnând o creștere a numărului de locuri la 155% de la 3600 la peste 5600 de locuri.

Sursa foto: piatapresei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian