February 1, 2020

Scoaterea epavei pline cu cadavre de oi a eșuat după ce au cedat cablurile de ridicare a navei

Operațiunea de scoatere a epavei pline cu oi din Portul Midia s-a oprit după ce cablurile de ridicare a navei au cedat din cauza greutății, la două ore de la începerea lucrărilor, a declarat Alin Vintilă, reprezentantul firmei care se ocupă de evacuarea navei.

„Operaţiunea care a început la ora 8 fără zece s-a oprit, motivul fiind că au cedat câteva spire ale cablurilor de ridicare. Cablurile au început să înflorească în zona superioară, unde sunt prinse în cârlig, motivul fiind acela că greutatea navei este mai mare decât reieşea din calcule. În acest moment s-a oprit întreaga operaţiune şi urmează să se schimbe întreg sistemul de cabluri astfel încât să suporte o greutate mai mare, care, la această oră, nu se poate determina”, a declarat Vintilă.

Conform spuselor acestuia, nava era mai grea decât reieșea din documentația prezentată. Acesta a declarat că se referea la greutatea navei cu tot cu încărcătura de la bord, și că nu se cunoaște cât și ce s-a încărcat.

Scoaterea navei era programată să se realizeze de o macara gigant de 1.800 de tone, adusă în Portul Midia, fiind sudate grinzi suplimentare de întărire a bordajului epavei pentru susținere.

După acest incident, mai multe organizații internaționale de protecție a animalelor vii au protestat , cazul fiind dezbătut și în Parlamentul European.

Sursa foto: mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian