February 1, 2020

Numărul deceselor provocate de Coronavirus a ajuns la 259

Passengers from international flights wear protective face masks as they walk to the arrivals area at Beijing airport on February 1, 2020. China faced deepening isolation over its coronavirus epidemic on February 1 as the death toll soared to 259, with the United States leading a growing list of nations to impose extraordinary Chinese travel bans., Image: 495865814, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: GREG BAKER / AFP / Profimedia

Noul tip de virus din China numit Coronavirus a provocat, până vineri seară, un număr de 259 de decese, a infirmat televiziunea de stat CCTV, care citează statisticile publicate de către Comisia Națională de Sănătate.

Tot în decursul zilei de vineri au mai fost identificate alte 2.102 de cazuri noi de infectare cu virusul din China, iar numărul total al infecțiilor a ajuns la 11.791. Din totalul de decese, 192 au fost înregistrate în orașul Wuhan, oraș în care a fost identificat virusul pentru prima dată.

Virusul este considerat o urgență la nivel global, după cum a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Tot OMS definește drept „urgență de sănătate publică de interes internațional” un „eveniment extraordinar” care este „grav, neobișnuit și neașteptat”.

Din partea autorităților germane vine un anunț care spune că a fost confirmat cel de-al șaptelea caz de infectare cu noul tip de virus din China în persoana unui bărbat care lucrează pentru compania din Bavaria unde alți cinci angajați au fost diagnosticați cu același virus, conform Reuters.

Virusul s-a extins în numeroase țări, unde au fost semnalate cazuri de transmitere de la om la om.

Sursa foto: gandul.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian