February 1, 2020

Despre Brexit: „Sper să nu fie ca înainte de a intra în UE când românii erau tratați ca o unealtă ieftină”

Remus Robu a câștigat mai multe procese intentate de români care au suferit accidente de muncă în Marea Britanie. De la 1 februarie, însă, după Brexit, va urma un proces de modificare a legislației, iar majoritatea normelor din legislația muncii au fost impuse de Uniunea Europeană. De aici vine îngrijorarea avocatului român, care a avut primul job în 1995, pe un șantier din Londra și își amintește bine abuzurile pe care le sufereau muncitorii români.

”Pe mine cel mai mult mă interesează protecția muncitorilor români. Pentru că nu cred că exagerez dacă spun că nu cred că mai există șantier în Anglia fără muncitori români”, spune avocatul.

Când Remus Rob a ajuns în Londra în 1995, România abia se dezmeticea după Revoluție și găsise un termen pentru situația nedeslușită din țară: tranziție. Abia după alți 12 ani a intrat țara în rândul statelor comunitare.

”Dacă ceva mă îngrijorează de acum încolo referitor la Brexit e ce-o să se întâmple de la 1 februarie. Pentru că multe dintre standardele de azi sunt impuse de comunitatea europeană. Și cu siguranță vor fi multe puncte schimbate în sistemul legal și o țară ca Marea Britanie va avea întotdeauna nevoie de forță de muncă. Sper să nu se taie colțuri în ceea ce privește protecția muncitorilor”, își exprimă îngrijorarea românul.

Sursa foto: ziarulromanesc.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian