February 1, 2020

20 miliarde de lei, împrumuturile făcute de PSD în trecut care trebuie plătite în primele luni din 2020

Suma de 20 miliarde de lei, aceasta fiind din împrumuturile făcute de PSD din trecut, trebuie plătite în primele trei luni din 2020, bani care au ajuns prin programele PSD doar la baronii locali și firmele lor de casă.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a afirmat că, în primele trei luni ale acestui an, PSD trebuie să achite împrumuturile făcute în valoare de 20 de miliarde de lei, spunând că, în 2019 PSD a împrumutat 59 de miliarde de lei, cu 9 miliarde de lei mai mult decât a promis la începutul anului și alte 5 miliarde de euro.

“Gaşca iresponsabilă, incompetentă şi după unii grup infracţional organizat, aka PSD, a împrumutat în 2019: -59 miliarde lei cu 9 miliarde lei mai mult decât a promis la începutul anului; – 5 miliarde euro cu un miliard mai mult decât a promis la începutul anului”, susţine Cîţu, într-o nouă postare pe Facebook.

El a menționat că Guvernul PNL a redus deficitul bugetar pentru 2020 tocmai pentru a scădea sumele împrumutate și dobânzile la care se împrumută.

Florin Cîțu susține că acești bani împrumutați au ajuns „prin programele PSD doar la baronii locali și firmele lor de casă”. Tot acesta a declarat, printr-o postare pe facebook că că PSD a adăugat la datoria publică în medie 23 de miliarde de lei în fiecare an.

Sursa foto: news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian