January 29, 2020

Patrick Richard for the Win! Americanul Clujului înscrie coșul victoriei împotriva lui Tsmoki Minsk cu două secunde înainte de final

U-BT Cluj-Napoca a obținut un succes foarte important în vederea calificării în sferturile FIBA Europe Cup. Ardelenii s-au impus din nou la ultima fază, 76-74, de data aceasta în fața reprezentantei Belarusului Tsmoki Minsk.

U-BT Cluj-Napoca: Kerron Johnson-Andrei Calnicenco-Patrick Richard-Donatas Tarolis-Darko Planinic

Tsmoki Minsk: Branko Mirkovic-Dominez Burnett-Aliaksei Trastsinetski-Vladimir Veremeenko-Maksim Salash

Chiar dacă a început bine partida, conducând până la 12-10, U-BT n-a făcut față împotriva unei ofensive în formă a trupei din Belarus, care nu doar că a condus după primul sfert, 15-19, ci și-a menținut prestația solidă sub panou până la pauză, unde a intrat cu 35-41.

Debutul reprizei secunde a fost nereușit pentru gazde, care au intrat rapid într-un dezavantaj de 10 puncte, 48-58. Ceva s-a schimbat apoi, ieșind la rampă Donatas Tarolis și Patrick Richard, iar U-BT a terminat ultimele două minute și jumătate din al treilea act fără coș primit, pentru a se apropia la 54-58.

Purtați de la spate de o galerie gălăgioasă, clujenii au egalat la 58 în mai puțin de un minut, preluând chiar conducerea la 62-58. Seria de 16-0 a fost oprită de Tsmoki prin Rob Lowery (64-60).

Echipa din fostul spațiu sovietic a revenit, 66-66, iar ultimele cinci minute se anunțau de foc. O singură dată a condus Tsmoki în acest interval de timp, 71-72, fază urmată de o aruncare de 3 puncte perfectă din partea lui Nandor Kuti (74-72).

Coșul victoriei a fost semnat de Patrick Richard cu două secunde înainte de final, 76-74, încercarea de la distanță din partea lui Branko Mirkovic de a câștiga meciul nefiind bună.

În urma acestui rezultat, cele două echipe au recordul 3-2 în grupă și par principalele favorite la calificare, mai ales că CSM CSU Oradea a pierdut în Israel, 77-85, și păstrează șanse minime să treacă de această grupă. În cadrul ultimei etape U-BT va primi vizita lui Ironi Ness Ziona, miercurea viitoare.

Darko Planinic a fost principalul marcator al partidei cu 21 de puncte și 6 recuperări, fiind urmat de Patrick Richard (18 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții) și Donatas Tarolis (13 puncte, 3 recuperări). De la Tsmoki Minsk s-au remarcat Rob Lowery (17 puncte, 6 assist-uri, 3 intercepții), Maksim Salash (15 puncte, 7 recuperări) și Branko Mirkovic (12 puncte, 2/3 de la distanță).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian