January 26, 2020

Spania – Croația 22-20! Ibericii își apără titlul european după un ultim act echilibrat cu croații

Naționala de handbal masculin a Spaniei s-a impus în a 14-a ediție a Campionatului Mondial, după ce a dispus în finala din Tele2 arena de Croația cu 22-20 (12-11). Ibericii cuceresc al doilea titlu european, după cel din 2017.

Formația mai obosită a început mult mai bine meciul, croații conducând cu 1-3 și 6-8, datorită și unei defensive extrem de agresive dar mobile. Marino Maric și-a dus naționala chiar la trei goluri în fața Spaniei, 7-10.

După cum avea să se dovedească până la pauză, acest scor devenea hotărâtor și schimbase soarta jocului. Mai întâi ibericii au cerut timp de odihnă pentru a se putea redresa defensiv, iar pe plan ofensiv a fost introdus cel mai bun inter dreapta al turneului, Jorje Maqueda. Jucătorul lui PICK Szeged și-a lăsat amprenta pe tabelă, punctând de trei ori consecutiv (10-10).

David Mandic a pus punct unei serii negative de peste 10 minute fără gol marcat pentru Croația, dar Spania a intrat în avantaj la cabine, 12-11. S-au remarcat după 30 de minute Maqueda cu 3 goluri din tot atâtea aruncări și portarul Perez de Vargas cu 75% mingi apărate, iar de la croați a ieșit în evidență MVP-ul turneului, Domagoj Duvnjak cu 4 goluri.

Partea secundă a debutat perfect pentru spanioli, care s-au distanțat rapid la 16-12, menținând apoi un avantaj de două goluri până la intrarea în ultimul sfert al finalei.

Croația a revenit pe tabelă, ba chiar a condus (18-19), iar finalul partidei a fost pe muchie de cuțit. La 21-20 pentru Spania, Igor Karacic a făcut pași pe atacul echipei sale, iar Alex Dujshebaev a stabilit scorul final, 22-20.

Este al doilea titlu continental consecutiv obținut de iberici, în timp ce Croația nu poate încă să-și treacă în palmares singurul trofeu care îi lipsește.

Aleix Gomez și Domagoj Duvnjak au fost cei mai buni marcatori ai partidei, ambii ajungând la 5 goluri, cu mențiunea că trei dintre reușitele spaniolului au venit din aruncări de la 7 metri.

Foto: Twitter EHF EURO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian