January 25, 2020

Peste 1300 de persoane au fost infectate în întreaga lume de virusul care se răspândește în China

Peste 1300 de persoane au fost infectate la nivel mondial cu un virus depistat pe o piață a fructelor de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea animale sălbatice. Până la această oră s-au înregistrat 41 de decese cauzate de acest virus, autoritățile limitând călătoriile și adunările publice.

Rețeaua de televiziune de stat a Chinei a postat pe pagina sa de Twitter un mesaj în care a anunțat că medicul Liang Wudong, în vârstă de 62 de ani, cel care trata pacienții din Wuhan, a decedat din cauza virusului.

Lanțul american de cafea Starbucks a declarat astăzi că își va închide punctele de desfacere din provincia Hubei pentru o săptămână, în urma unei mișcări similare a McDonald’s în cinci orașe din această provincie.

Numărul de cazuri confirmate în China se ridică la 1.287, a declarat sâmbătă Comisia Națională de Sănătate.

Virusul a fost detectat și în Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal, Malaezia, Franța, Statele Unite și Australia.

Sâmbătă, Australia a anunțat primul său caz de coronavirus, o cetățeană chineză din anii 50, care fusese la Wuhan și sosise din China pe 19 ianuarie pe un zbor din Guangzhou. El este în stare stabilă într-un spital din Melbourne.

“Având în vedere numărul de cazuri care au fost găsite în afara Chinei și traficul semnificativ din orașul Wuhan în trecut în Australia, nu a fost neașteptat ca vom primi unele cazuri”, a declarat, într-o conferință de presă, medicul șef al Australiei, Brendan Murphy, conform Reuters.

Sursă foto: Bangkok Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian