January 9, 2020

Ludovic Orban, premierul României: PSD va sta departe de guvernare o bună perioadă de timp

Premierul României a spus, conform news.ro, că PSD va sta departe de guvernare o bună perioadă de timp pentru că oamenii s-au lămurit în ultimii trei ani la ce au folosit social-democraţii puterea.

Ludovic Orban a fost întrebat, joi seară, la Realitatea Plus, ce părerea are despre afirmaţia lui Marcel Ciolacu, cum că PSD doreşte o alianţă “cu toate forţele politice” pentru un viitor guvern sau pentru alegerile locale. Răspunsul premierului a fost unul cât se poate de clar și direct:

“PSD va sta departe de guvernare o bună perioadă de timp pentru că oamenii s-au lămurit în ultimii trei ani de zile la ce a folosit PSD puterea. Ca atare s-a şi văzut că suntem după un an 2019 care a arătat foarte clar PSD a pierdut alegerile parlamentare,PNL a câştigat alegerile parlamentare, PNL a luat la alegerile parlamentare mai mult decât a luat coaliţia de guvernare la momentul respectiv. De asemenea, Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale la cel mai zdrobitor scor la care s-au câştigat alegerile în competiţie cu PSD, practic raport de 2 la 1, două treimi din voturi. De asemenea, a fost adoptat referendumul pe justiţie iniţiat de preşedintele Iohannis cu o opoziţie extrem de perfidă din partea PSD. Se vede limpede că la ora actuală PSD nu mai este dorit de oameni şi că pot să viseze ei orice fel de alianţe că sunt foarte departe şi vor rămâne departe de guvernare”, a declarat Orban.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat tot joi, că partidul lui va depune o moțiune de cenzură la următoarele alegeri și că la PNL va pleca de la guvernare.

Foto: Digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian