January 9, 2020

9 milioane de dolari unor oameni aleși la întâmplare din partea unui miliardar japonez

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa anunță că va dona 9 milioane de dolari (1 miliard de yeni) unor oameni aleși la întâmplare dintre cei care îi distribuie o postare pe Twitter. Scopul experimentului este de a vedea dacă oamenii devin mai fericiți în urma acestui gest.

Felul în care banii le vor afecta viețile celor selectați va fi cuantificat folosind sondaje obișnuite. “E un experiment social serios“, a explicat Maezawa într-un videoclip publicat pe YouTube, arătându-se încrezător că proiectul său va atrage atenția oamenilor de știință și economiștilor, potrivit Digi24.

Japonezul și-a legat proiectul de ideea unui venit minim garantat, dorind să verifice viabilitatea teoriei potrivit căreia toți cetățenii ar trebui să primească periodic sume de bani fără niciun fel de obligație.

“Venit minim înseamnă o sumă care să poată oferi un sentiment de siguranță, ceea ce oferă Maezawa e complet altceva”, a comentat Toshihiro Nagahama, economist la Dai-ichi Life Research Institute.

Maezawa a afirmat că “are banii și timpul” să asigure aceste sume și că a simțit nevoia să încerce să declanșeze în Japonia o discuție privind această teorie.

Foto: businessinsider.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian