January 7, 2020

Ministrul Sănătății despre femeia arsă în timpu operației la Spitalul Floreasca

Ministrul Sănătății, Vasile Costache, a prezentat în această dimineață printr-o conferință de presă cazul femeii arse în timpul unui intervenții chirurgicale la Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca și concluziile verificărilor făcute de către Corpul de Control al ministerului.

În urma anchetei administrative desfășurate de Spitalul Floreasca în cazul femeii care a ars, iar ulterior a decedat, medicul Mircea Beuran a fost demis din funcția de șef al Secției Clinice de Chirurgie III. Concluzia prezentată prin raportul Corpului de Control este că incidentul a fost provocat de erori ale echipei operatorii, de asemenea, fiind aplicate amenzi spitalului și echipei operatorii în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

Mircea Beuran a declarat că decizia primită nu a fost motivată, el nu având acces la raportul cercetării administrative, iar acuzațiile care îi sunt aduse sunt generale, aceste reprezentând o înșiruire de articole care nu ar fi fost îndeplinite. ”Probabil că atât este capacitatea acestei comisii”, a afirmat medicul Mircea Beuran, care a precizat că va contesta decizia conform News.ro.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziţie, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, şi decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III”, a transmis luni Ministerul Sănătăţii, care anunţa că a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, conform News.ro

Sursă foto: News.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian