January 7, 2020

Aproximativ 2000 de case distruse de incendiul din Australia

Oficialii australieni afirmă că aproximativ 2000 de locuințe au fost distruse până în prezent din cauza incendiilor din Australia. Echipele de intervenție se pregătesc pentru înrăutățirea situației.

După condițiile precare de săptămâna trecută, pompierii australiei folosesc vremea mai blândă în favoarea lor pentru a putea izola incendiile din sud-estul Australiei. Autoritățile afirmă că temperaturile riscă să crească până vineri, astfel încât s-ar mai putea forma două focuri care ar putea duce la alte dezastre.

Din luna septembrie anul trecut până acum focurile au cauzat moartea a cel puțin 25 de persoane și a milioane de animale. Consiliul de Asigurări din Australia a estimat că factura de daune a ajuns la 700 milioane de dolari, dar a afirmat că se așteaptă ca costurile să crească semnificativ.

Biroul de Meteorologie a avertizat luni că vizibilitatea în Melbourn a fost mai mică de 1 km în unele zone ale orașului și în împrejurimile sale. În decursul weekend-ului sute de proprietăți au fost distruse, iar din satele și orașele din zonă a fost vizibil cerul roșu, cenușa și fumul greu stătut în aer.

Astăzi a avut loc și înmormântarea unui pompier care a murit pe data de 19 decembrie într-un accident, în timp ce se deplasa spre un incendiu major în apropierea orașului Sydney. Andrew O’Dwyer a fost ucis alături de colegul său Harvey Keaton, când camionul lor de pompieri a lovit un copac căzut. Zeci de pompieri au format o gardă de onoare în afara unei biserici din capitala New South Wales.

Sursă foto: Emirates Woman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian